Karl Henriks Butik
Velkommen > Profil

Profil

Købmandsgården Hjøllund er en gammeldags landhandel, hvor vi bestræber os på at have et bredt varesortiment, ligesom vi gerne vil have god tid til også at slå en sludder af med vores kunder.

Lidt om butikkens historie
Historien om købmandsgården i Hjøllund tog sin begyndelse, da butikken i 1914 blev grundlagt af Søren Jensen og hustru. Købmandsgården blev oprindeligt placeret i den sydlige ende af Hjøllund, men blev efter jernbanens anlægning, flyttet til dens nuværende placering ved hovedvej A13.

Efter anden verdenskrig, nærmere bestemt d. 2. december 1945, kunne de nye butiksindehaverer Inga og Johannes Bundgaard, for første gang slå dørene op til butikken. Lidt over ti år senere, i 1958, tog Johannes Bundgaard initiativ til endnu to forretningsmæssige tiltag omkring butikken. Først grundlagde han selv campingpladsen “Hærvejens Ro” og siden grundlagde han, sammen med sin bror Morten Bundgaard, “Hærvejskroen”, som blev placeret lige overfor butikken. Kroen blev efterfølgende drevet af Inga Bundgaards to søstre Karla og Herdis Bach Jensen.

Op igennem 1960‘erne og 1970‘erne forbedredes butikkens eksistensgrundlag, dels som følge af et generelt opsving i den danske økonomi og dels ved at jernbanetransporten efterhånden blev erstattet af en øget biltrafik på hovedvejen, og dermed et udvidet kundegrundlag.

I 1976 overtog så den nuværende købmand Karl Henrik Bundgaard butikken efter sine forældre.  Han fik i løbet af 1980‘erne lavet en række forbedringer på butikken, bl.a. gennemgik butikken i 1986 en effektivisering af salgsarealerne, og i 1988 blev de gamle lagerbygninger erstattet af en større og kapacitetsmæssigt mere tidssvarende lagerbygning. Desuden blev også campingpladsen moderniseret med nye toiletter og badefasciliteter. I 1989 blev butikkens personale desuden udvidet med en flaskedreng, Kent, der idag er blevet kommis i butikken.

Cirka et årti senere, i 1998, gennemførte Karl Henrik så den største ombygning af butikken til dato. Her blev butikken totalrenoveret indvendigt, samtidigt med, at lager- og butiksarealerne blev bygget sammen.

Året 2005 var et stort år for familien Bundgaard. Der havde butikken været i familien i 60 år. Inga Bundgaard havde da stået bag disken siden 1945, og hun viste ingen tegn på at ville forlade arbejdsmarkedet foreløbig. Selv med sine dengang 84 år, blev hun ved i knap 3 år mere før alderen trykkede. På 60 års dagen fik butikken og Inga besøg af Tv2 Østjylland, her blev primært Inga interviewet omkring de mange år. Et interview som senere blev nomineret til årets bedste lokalinterview på landsbasis.

I år 2008 blev campingpladsen ingen renoveret. Denne gang var det køkken- og vaskefaciliteter der fik tur. 2 baderum, et toilet plus campingens køkken, var før et uopvarmet sommerkompleks. Dette blev totalrenoveret med gulvarme, isolering og både varmt og koldt vand hele året. Der blev indrettet et fint køkken, med 3 håndvaske og 3 gaskogeplader. De to badrum og det ene toilet, blev slået sammen til et handicap og familievenligt bad- og tolietrum. Desuden fik vaskefaciliteterne deres eget rum, i stedet for at være placeret i tv-stuen.

Idag har butikken formået at bevare sin sjæl som en blandet landhandel og fungerer stadig som handelsknudepunkt for Hjøllund og opland, samt for mange af bilisterne på hovedvej A13.

<-- Forrige side          Til top af siden          Næste side -->

Købmandsgården Hjøllund · Viborg Hovedvej 19, Torvevej 2 · 7362 Hampen · 8686 9011 · KHBundgaard@yahoo.dk
Butikkens åbningstider: Mandag-fredag: 7:30-18:00 · Lørdag: 8:00-14:00 · Søndag: 8:00-13:00
powered by CMSimple | NMuD | Cookiepolitik